立即注册账号

QQ登录

只需一步,快速开始

恩平摩托佬稳食!

欢迎注册成为摩托坊论坛会员,结交天南地北好机友,和广大车友分享你的精彩图文游记,和众多摩坛大神交流玩车心得!

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册账号

https://www.tudou.com/programs/view/HzowbZtAEQU
加上视频你们慢慢看!!

乘客:摩托~~ 摩托
摩托佬:老板两蚊载下区咧,好吗?
乘客:哦~好 摩托佬:去乃啊?    乘客:过杨桥
摩托佬:哇~两蚊唔得哇~杨桥啊~
乘客:吃 吃宵夜拧做鲁~~
摩托佬:我架车靓哇~~喇叭响乃加哇
乘客:两蚊得吗?
摩托佬:唔得~你听啊咯 个喇叭阔响噶~
乘客:啊~~两个半载下去好吗?
摩托佬:唔得....3蚊     乘客:两个半啊~我系得两个半做鲁
摩托佬:有支咩饮啊?  乘客:捏两个半得吗?.
摩托佬:有支咩饮啊? 乘客:捏 带支白酒捏~~
摩托佬:叼太区..2蚊载下去啊~~  乘客:两个半系吗?
摩托佬:好 比锁匙你袋起区  哎~整写乃汁哇~
摩托佬:跌~~跌~~ 喇叭响吗?  乘客:好 响
摩托佬:好野啦~系嘛~  啊两蚊载下区啦~~ E~~两个半啦~
乘客:哦 俩个半 两个半~~ 我炸起支白酒哇~~
摩托捞:哦 唔记仅 放手铩哇~  啊~叼太 乃制好野吗?
乘客:好野好野  快去哩  摩托佬:我试一下乃转向灯体得唔先~左转向灯 右转向灯
乘客:体车灯之~  摩托佬:捏~~~浩吗? 丹气大灯哇~~  加多一豪子好吗?
乘客: 两个半 两个半~   摩托佬:收一豪子税好吗?
乘客:我有支白酒啊 我近~~摩托佬:你有支白酒关我咩事呢~ 我有唔饮噶~
乘客:两个半啊~~  摩托佬:我着西装载你噶哇~~ 我着对NIKE  阔条牛仔裤个几星期未洗过噶哇~
乘客:师傅你喊咩名啊?  摩托佬:我棉湖噶捏~姓胡噶 胡天龙捏~~上湖噶 你乃噶呢?
乘客:我本地噶~  哎 跌啊锁匙~~  摩托佬:叼~~整写乃鹅汁哇~~
摩托佬:喔~~毛咩油哇 架摩托哇~ 比多一豪子好吗?
乘客:哦 一豪子啊 一豪子啊~   摩托佬:既系两个7好吗?
乘客:哦 两个7  两个7起表好吗? 加马多乃我比好吗?
摩托佬:哦 去到宁3蚊靠啊~~ 扎起安全带哩~ 班起车带炸~
乘客:得咩啊?  摩托佬:跌~~跌~~  个喇叭好卵响噶哇~
摩托佬:我起油噶咯~~ 顿~~~~顿~~~~~E~~~乃铩制好野吗?
乘客:好野 好野     摩托佬:向乃去噶呢?
乘客:响上高~响宁毒桥过捏~~
摩托佬:我唔识哇~~  乘客:我带你去啊~~
摩托佬:响乃去噶呢?  你开啊 好吗? 我唔识啊~~
乘客:哦我开啊~  摩托佬:你开啊 我乃识呢~
摩托佬:响乃噶呢?  乘客:你炸起我支白酒噶哩~
身份调换...................
乘客:去乃啊?  摩托佬:去杨桥~~几钱啊?
摩托佬:杨桥哦~~两蚊啊 两蚊载下去啦~
乘客:唔得~~个半~~  个半得吗?
摩托佬:个半哦~ 啊~~~我未见过乃客靠噶~
摩托佬:系靠啦 我体有车唔先..
乘客:冇车.  跌~~  啊喇叭好野~~
摩托佬:啊 起火啦~  乘客: 好..  
顿~~顿~~顿~~~~~~ QQQ.jpg

坐下板凳先,,慢慢睇

慢慢睇

哈哈....

睇5明

睇唔明..